Etiketter

, ,

Det kom en påminnelse att en faktura som lagts in för betalning den 28 juni var obetald. Jag loggade in på företagskontot i Swedbank för att se vad som hänt.

Kontot var spärrat – ”du saknar tillåtna konton för betalning” – och 8 inlagda räkningar hade redan förfallit fast det fanns täckning på kontot.

Det var som att hamna i en Kafka-roman.

Swedbank hävdar att de ”saknar information gällande företaget”.

De har i decennier kunnat följa alla transaktioner som rör lantbruket, men tydligen har verksamheten nu blivit så tvivelaktig att kontona måste spärras för löpande utgifter, och mitt i semestertid.

Det var bara att ställa in den lilla planerade ledigheten.

De 8 förfallna räkningarna plus 3 till som var på väg att förfalla kunde betalas från en annan bank och följande dag flyttades ytterligare 7 räkningar. Ändå har jag fått 4 betalningspåminnelser – hittills. Om jag hunnit åka bort hade det kunnat bli 13. Momsredovisningen för april-juni måste också justeras, eftersom jag kalkylerat med att de räkningar som lagts in för betalning före 30 juni också verkligen var betalda.

Dygnen flyter ihop och består av att vakna och somna med huvudvärk och hjärtklappning. Vad är väl sommar och ledighet…

Man måste naturligtvis kunna lita på att en bank utför de uppdrag den fått så man inte får sin tillvaro och sin verksamhet saboterad. Dessvärre har jag ännu inte kunnat flytta de konton Swedbank säger att jag inte har.

Det ger kusliga vibbar av forna Sovjet.

”… Something’s wrong, shut the light
Heavy thoughts tonight
And they aren’t of Snow White…”

Metallica ”Enter Sandman” (1991)
Laureate of the Polar Music Prize 2018


(fortsättning Missmodig)