Etiketter

, , , ,

Idag har Sture födelsedag.

Han fyller 8 år, vilket ska motsvara 64,3 människoår — nästan pensionär! När han kom till oss var han 3 1/2 — 51 människoår — och alltså långt ifrån en valp.

Hos gamla matte och husse var han utställningsfriserad med långt hår på benen, långa ögonbryn och stor mustasch. Här blev han en bondhund som håller rådjuren borta från trädgården och står med nosen i sorkhål. De håriga benen och den yviga mustaschen var ständigt jordiga så undan för undan har han fått bli mera à la Lufsen…

Vår dvärgschnauzer Sture idag på 8-årsdagen

Några långpromenader hinns bara med under lågsäsong så förutom trädgårdssniffande får Sture nöja sig med tre-fyra vändor om dagen runt en åker. Väldigt lämplig och trafiksäker coronapromenad!

I morse när vi gjorde den vanliga rundan ropade en kepsklädd man Hej! från golfbanan på andra sidan ån. Det visade sig vara en gammal klasskompis.
— Kommer du ihåg när du skrev ut All my loving åt mig i 5:an? hojtade han.
Det mindes jag inte, men Beatlestokig som jag var, var det högst troligt. På den tiden kunde man ju inte googla fram populära låttexter, utan lyssna på låtarna gång på gång och skriva ned texten en bit i taget — det vill säga som man uppfattade den när man nyss börjat läsa engelska…

Det är idag 80 år sedan John Lennon föddes. Han uttalade sig kort före sin död att han drömde om att få tillbringa sin ålderdom på Irland, men så blev det ju inte. I december är det 40 år sedan Mark Chapman avlossade de sju skotten utanför John Lennons bostad i Dakota Building, New York. Det skrevs att Chapman var inspirerad av Holden Caulfield, J. D. Salingers huvudperson i The catcher in the rye (Räddaren i nöden). J. D. Salinger, som då var plus 60, måste väl ha varit lika förundrad som övriga världen hur Holden kunnat inspirera till mord.