Etiketter

, , , ,

Det blev en fin morgonpromenad runt Täppan idag med sol och måne samtidigt. -16 gjorde dock att den blev snabb, främst för Stures skull, som till slut lyftade och darrade på tassarna för varje steg han tog.

Brevkorgen blev oförklarligt full i veckan och jag kunde inte ta emot mail några dagar. Nu har jag konverterat från IMAP till POP3 och får hålla mig till att läsa mailen på datorn. Jag tror jag mäktar med det…

Den gångna veckan har också inneburit pappersarbete. Jag tycker jag brukar ha hyfsad koll kontinuerligt, men när det ska samlas ihop till kvartalsmomsen – och i synnerhet då årets sista med bokslut – blir det ändå extra arbete. Vid det här laget borde jag vara van, men jag vill inte och blir som en bortskämd unge och vill kasta papperen all världens väg…

Under de 25 år vi hade mjölkkor hade vi moms månadsvis. Så här efteråt förstår jag inte hur vi hann… Hur mycket kreativt arbete hade man inte hunnit uträtta om man inte behövt lägga åratal på all slags dokumentation!

Vi har nu utmärkt hjälp nu av Maskinring Gästrikland så vi ska absolut inte klaga. Hemskt var det däremot i början av karriären, då vi själva hade mycket arbete och måste lita på andra.

Flera år bokförde en deklarationsbyrå all vår diesel som eldningsolja – och alltså icke avdragsgill – trots att vi bara hade vedeldning och slet med 50 kubik ved om året. Samtidigt uppmanades vi skriva upp inkomsten – för de sociala avgifternas skull – och skatta för en inkomst vi inte hade, med den påföljd att det inte fanns något att leva av.

Som tur var fanns det väldigt självutplånande föräldrar!