Etiketter

, ,

Mannen i huset tassade ned i källarvåningen och kom upp med en liten brun kartong, levererad av DHL till utlämningsstället. 
– Dagen till ära då…
Som trogen Brynässupporter hade han nappat på erbjudandet och beställt en Brynäspåse i form av en matchtröja fylld med Marabouchoklad…

Några större ovationer dagen till ära har vi annars inte haft de senaste 13 åren, sedan Mamma råkade lämna jordelivet just denna dag.

Mamma var väldigt förvånad när hon i slutet på 80-talet började få vänskapskort den 14 februari från sin fem år äldre syster i Finland, något som där blivit en ny tradition.

Sankt Valentinus firas världen över den 14 februari, fast man inte vet vilken av tre tänkbara det är som man firar… De flesta länder tar fasta på den kärleksfullt romantiska biten, som med Alla hjärtans dag i Sverige, Alle hjerters dag i Norge och De elskendes helligdag i Danmark.

Finländarna, som inte brer ut sig så mycket, firar dagen mera kravlöst som Vändagen – Ystävänpäivä, en vänskapens dag då man uppmärksammar sina vänner, inte bara hjärtevänner.

Jag ser något sällsamt sympatiskt i det bland allt hjärtebombande.

Bildresultat för vänskapskort finland 14 februari