Etiketter

, , , ,

Våra nya mobiler har inte varit riktigt kompatibla med sladdarna och idag fick mannen i huset nog. Det fick bli en trådlös mobilladdare – wireless charter pad – via den suveräna servicen Boka & Hämta – Drive in hos Elgiganten. En ur personalen kom ut till bilen på parkeringen iförd munskydd och överlämnade varan. Bra och genomtänkt! Tack!

Håll i och håll ut, heter det… Vi lever som två enslingar och det är inget problem med det, men nu när mutationerna tilltar och vaccineringen tar två steg fram och ett tillbaka börjar vi vackla i tron och undra om vi ska hinna få dessa sprutor…

Någon sotning blir det inte i morgon, men brandskyddskontroll av en braskamin. Vi har länge varit i valet och kvalet hur vi ska göra med den…

Mina föräldrar köpte kaminen 1985 och använde den till 1995, sedan orkade ingen längre bära upp ved till deras lägenhet i övervåningen. Brandskyddskontroll ska ske ändå, även om det inte är ofta, och för att slippa det antar jag att det är plombering som gäller. Det känns dock drastiskt ifall någon i framtiden skulle vilja använda en kamin där.

Enligt instruktionen ska sotaren ha tillträde till alla utrymmen runt skorstenen. Om det innebär att alla skåp och garderober måste tömmas minns jag inte, men har inte gjort det… Mannen har i alla fall släpat fram en stege till taket och en annan stege uppför trappan till övervåningen, eftersom det saknas inbyggd stege i luckan till vinden.

Jag googlade på vilken sotare som skulle komma och undrar om han verkligen tar sig upp genom luckan – och tänk om han inte kommer ner igen…!?