Etiketter

,

Dessa ID-foton…
Mannen har sin egen teori:
– Det är nog meningen att man ska vara så olik sig och se så onaturlig ut som möjligt.

Pappa tittade på sin tid på sitt nya körkort och sa djupt bekymrad och med eftertryck:
– Her-re Gud! Han, världens snällaste människa, såg ut som en yrkesförbrytare, en labil torped.
Snärtiga Mamma var halvsovande och såg sinnesslö ut på sitt ID. Hon skickade alltid någon som bud när ett paket skulle hämtas så hon slapp förknippas med enfalden på ID-handlingen.

Det skulle inte hända mig. Jag gjorde mig i ordning och gav mig iväg med nytvättat hår och sminkad så att jag i möjligaste mån var till min fördel. Hos fotografen hann jag knappt sätta mig ned förrän han knäppte, jag försökte protestera men har förevisade ”ID-mallen” att ögon, näsa och mun satt där de skulle alltså var det ett bra foto. Det var bara att betala och gå.

Sedan skulle det beställas tid hos Polisen i Gävle, dit det var tidsbokat långt efter midsommar – men fanns en tid en timme senare samma dag! Det blev en rask färd, letande efter P-plats några hundra meter från stationen och springande i ösregn. Som en dränkt katt och utan en gnutta smink visade det sig att det på stående fot måste tas ett nytt foto där, inne på polisstationen! Snälla polismannen försäkrade också han att ögon, näsa och mun minsann satt där de skulle och att det var ett så bra foto. Jag kommer nog som Mamma så långt det är möjligt att skicka någon som bud…

Jättefina Polisbocken i Gävle – i betong… Mycket mera hållbar än släktingen i halm

Det har uppstått diskussioner att svenskar är snåla för att barnens lekkamrater inte bjuds på mat när familjen äter. När jag var barn och när mina barn var barn sprang man ofta och lekte hela gäng lite här och där på byn och familjerna hade olika mattider. Det var inte konstigare än att barnen sprang hem och åt när de hade sin mattid och sedan anslöt de till kompisarna igen. Fika och glass bjöd man på om barnen var i närheten, men alla barn förväntades komma hem och äta. Om man däremot hade någon kompis uppe från stan en heldag så bjöds naturligtvis den på mat och fika med familjen.
Vad har ni för erfarenheter?


Det är snart dags för programmet Sommar igen och vald som Lyssnarnas sommarvärd 2022 blev Bengt Einar ”Sotarn” Johansson.
Han idiotförklarades som 6-åring och skulle lobotomeras men räddades i sista stund. Istället blev han entreprenör i turistbranschen, idrottare och känd kommentator av traktorpulling, volleyboll och forspaddling.
Lyssnarnas sommarvärd sänds den 13 juli kl. 13 i P1.

Bengt-Einar ”Sotarn” Johansson har tillverkat ”Sotarns Badtunnor” sedan 1997.

Som ung student arbetade jag tre somrar som skötare på Ulleråkers sjukhus, mestadels på en avdelning där flera gamla farbröder var lobotomerade… 😥
Lobotomi pågick i Sverige till 1969.